Ca de obicei, în situaţii de genul acesta, massmedia adaugã înflorituri la gafele autoritãţilor, aşa cã rezultatul a fost o gafã cu înflorituri.

S-au încãlcat la greu normele deontologice ale profesiei de jurnalist, prin prezentarea, ca fiind reale, a unor informaţii false, neverificate şi provenind din surse îndoielnice. Dacă în cazul nostru s-a întamplat aşa, înseamnă că tot ce citim în ziare sau vedem la televizor trebuie pus sub semnul întrebării.

Se vorbeşte despre “buncãre”, “aur dosit”, “capturi impresionante”, “firme fãrã autorizaţii”, mafie etc.

Unul dintre  miniziaristii în discuţie – pe nume Covrig Catalin – vorbeşte tendenţios despre “aur dosit în buncare”. În general, valorile care nu sunt destinate vânzãrii, se pãstreazã ferite de privirile indiscrete. Nu este vorba de “buncãre”, ci de camere de teazur cu pereţi din beton special, triplu armat şi uşi de tezaur blindate, un loc firesc pentru pãstrarea valorilor. Este vorba despre o instituţie financiarã nebancarã, nu despre un muzeu.

De asemenea, nu a fost vorba despre “capturã”, valorile fiind ridicate în vederea continuãrii cercetãrilor, e adevãrat, cu speranţa vie cã se va gãsi vreun motiv pentru care sã se poatã dispune confiscarea.

Dulea Virgil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *