Omul de afaceri constănţean Virgil Dulea a fost achitat definitiv

0

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa s-au pronunţat în dosarul în care omul de afaceri Virgil Dulea, de la casa de amanet Garant, acuzat de evaziune fiscală şi spălarea banilor, a fost achitat în primă instanţă. Magistraţii au decis achitarea definitivă a afaceristului.

„În baza art. 421 pct. 2 lit. b C. proc. pen., respinge apelurile declarate de către apelanţii Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanta şi partea civilă ANAF prin DGFP Galaţi – AJFP Constanta, împotriva sentinţei penale nr. 529/08.11.2017 a Tribunalului Constanţa, ca nefondate. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelanta partea civilă ANAF prin DGFP Galaţi – AJFP Constanţa, la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat în apel. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate în faza de apel rămân în sarcina statului. Conform art. 400 alin. 3 cod procedură penală, minuta s-a întocmit în 2 ex. Definitivă. Pronunţata în şedinţă publica, azi 11.04.2019”, se arată în soluţia instanţei.

Ce decisese instanţa în fond

În privinţa infracţiunii de evaziune fiscală, instanţa a ajuns la concluzia că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege“. În ceea ce priveşte aspectul presupusei săvârşiri a infracţiunii de spălare a banilor, Tribunalul Constanţa a reţinut că fapta nu există.
Articol intreg pe website-ul: https://www.ziuaconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *